Мъск идва в България!  За 24 април 2023 година милиардерът е

...
Мъск идва в България!  За 24 април 2023 година милиардерът е
Коментари Харесай

Мъск идва в България! Резервирал е ресторант за 24 април 2023 в близост до Белоградчишките скали

Мъск идва в България!  За 24 април 2023 година милиардерът е резервирал ресторант наоколо до Белоградчишките скали.

Новината идва след покана на министъра на туризма Илин Димитров и  един неповторим фотос на родната забележителност.

 

Милиардерът Илон Мъск е приел поканата на министъра на туризма Илин Димитров и ще посети България.

Това стана ясно от пост във Фейсбук на министър Димитров.

„ И… да, в последна сметка ще пристигна. След такава масирана офанзива по всички фронтове – сговорна тайфа, планина повдига (в случая- Мъск довежда) “, написа Илин Димитров.

Припомняме, че служебният министър на туризма предложения Мъск да посети България, откакто най-богатият човек в света се впечатли от фотография на български фотограф на Белоградчишките скали.

„ Бях сигурен, че това е в Elden Ring “, написа Мъск под фотографията.

Министър Димитров му отговори и насочи публична покана:

“Скъпи, Илон, Снимката е от България! Каня Ви да видите това място (Белоградчишките скали). Ние разполагаме с доста други неповторими забележителности, като една от тях е и най-старото обработено злато в света, което е намерено у нас. Елате да ги видите! ”.

 

От името на Илон Мъск е направена резервация за ресторант наоколо до Белоградчишките скали за 23 април следващата година. Това е съобщил на Българска телеграфна агенция министърът на туризма Илин Димитров.

Вчера той предложения Илон Мъск да посети България, посредством " Туитър " и " Facebook ", откакто най-богатият човек в света показа и реагира на обява, изобразяваща естествения феномен.

 

Снимката е на крепостта " Калето " в Белоградчик и е направена от българския фотограф Владислав Терзийски. Тя е снимана с дрон и разкрива уникалността на скалите и историческата цитадела.

Това е довело до вълна от предложения към Мъск да посети страната ни, измежду които на представители на локалната власт, както и на служебния вицепремиер по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов. Това евентуално е асъдействало за решението на най-богатия човек в света от негово име да бъде направена резервацията.

 

От самото заведение също се похвалиха с нея във фейсбук и приканиха Община Белоградчик да се погрижи за асфалтирането " най-малко на основната улица " на селото Стакевци, с което се намира ресторантът.

 

Белоградчишката цитадела и скалите са измежду 100-те национални туристически обекти на България. От началото на тази година обектът е посетен от близо 70 000 български и задгранични туристи.

 

В своя обява във Facebook министър Димитров даже предлага Белоградчик да бъде хазаин на годишен Cosplay фестивал.

По-рано през днешния ден Илин Димитров написа във фейсбук профила си, че е съумял да докара Илон Мъск в България без да заяви детайлности.

 

БТВ откри фотографа, чиято фотография впечатли Мъск - това е 40-годишният Владислав Терзийски. Снимката на Белоградчишките скали прави преди няколко години, с цел да разпространява места, подобаващи за снимане на задгранични филми. В следствие фрагментът влиза и в годишния му календар.

„ В България можеш да снимаш 11 от 12-те месеца, имаме 4 сезона, можеш да снимаш езера, море, планини, всичко. Колкото повече работиш и правиш нещата, които ти харесват, случайностите рано или късно се случват “, сподели пред малкия екран Владислав Терзийски, фотограф и оператор с дрон.

Преди дни фотографията му е споделена в „ Туитър “ профил за снимка. Под нея се появява коментар от бизнес магната Илон Мъск, който оприличава скалите на кадър от известна видеоигра.

 

Министър Димитров заяви, че фотографът Владислав Терзийски ще бъде награден " за дългогодишните старания да демонстрира хубостта на страната ни ".

В мненията под поста си министърът прецизира, че Мъск не е дал отговор на формалните предложения. " След като му писаха над 1000 души е мъчно да се каже чия покана е приел. Ние сме изпратили и публични писма ", написа Димитров.

 

Министерството на туризма още на следващия ден щяло да изпрати публична покана до Мъск, както и до Хидетака Миядзаки, основател на играта Elden Ring, и до известния публицист на фентъзи романи Джордж Р. Р. Мартин. 

 

 

" Дори и да не пристигна (23.04 е надалеч и доста неща се случват), то Белоградчишките скали бяха 2 дни нон стоп в медиите, което в действителност е значимото. А нека асфалтират и пътя натам. Това демонстрира и значимостта на обществените медии и инфлуенсърите за рекламата на страната ни.

А... господин Мъск е постоянно добре пристигнал. Не единствено той ", добавя министърът.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР